"Engelse varkens"

In mijn eerste blog had ik het al over Britse toeristen die Riga maar al te graag onveilig maken. Nils Ušakovs, burgemeester van Riga, heeft er helemaal genoeg van. Dit blijkt uit het onderstaande artikel uit de Telegraaf van woensdag 5 augustus 2009. Binnen twee weken zal ik persoonlijk eens poolshoogte nemen of het nieuwe politiekorps goed te werk gaat!

Letse hoofdstad is overlast Britten zat

RIGA – De Letse hoofdstad Riga is het spuugzat dat Britse jongeren de stad onveilig maken als ze er vrijgezellenfeesten vieren. Om de overlast het hoofd te bieden roept de burgemeester van de stad, Nils Usakovs, een apart politiekorps in het leven. Dat zei hij woensdag in de Britse krant The Independent.

Britse feestvierders reizen massaal naar Oost-Europese hoofdsteden als Praag, Bratislava, Budapest en Riga. De vluchten ernaartoe zijn goedkoop, net als hotelovernachtingen, stripclubs en drank. Onder invloed misdragen de Britten zich regelmatig. Zij plassen bijvoorbeeld het nationale monument van Letland onder.
Door de misdragingen van de feestvierders zijn Britten de minst geliefde bezoekers van veel bestemmingen. Vorig jaar klaagde de Letse minister van Binnenlandse Zaken nog over de „Engelse varkens”.

Advertenties

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s